I can’t relax in GreeceI can’t relax in Greece

1147921_10152195701162468_1270507491_n

“Η καταγραφή έχει νόημα. Τα κινήματα ή οι όποιες/οι “αντί-” πρέπει να έχουν τα δικά τους αρχεία και την δικιά τους, ολοδικιά τους τεκμηριωμένη πληροφόρηση και αντίστοιχη επεξεργασία. Δεν ασχολείται κανείς/καμιά σοβαρά αν δεν έχει επίγνωση της ιστορικότητας του έργου μας αλλά, βασικά, και του έργου των όποιων αντιπάλων μας, φασιστών, ρατσιστών ελλήνων και του κράτους τους. Η δημοσιοποίηση στοιχείων που ‘ναι άβολα ή κρυμμένα για όλους τους παραπάνω είναι θεμελιώδης κόμβος μέσα σε μια αντιφασιστική ομάδα. Ας μην το υποτιμήσει κανείς και καμιά!

Έχουμε υπόψη μας ότι πριν την ‘χρυσή αυγή’, με το σταγονόμετρο βγαίνανε οι ειδήσεις για ρατσιστικά περιστατικά στις ελληνικές εφημερίδες. Τώρα πια βγαίνουν με το τσουβάλι. Δε νομίζουμε ότι ξαφνικά γίνανε όλοι αντιρατσιστές και αντιφά. Ίσα-ίσα. Αλλά η δημοσιοποίηση των ρατσιστικών περιστατικών πάει πακέτο και με την ‘διαφήμιση’ του πόσο τρομερή και ακραία είναι η εν λόγω οργάνωση των νεοναζί βοθρολυμμάτων. Κάποτε, η πολιτική αυτή θα αλλάξει, η χρυσή αυγή ίσως ξαναπάει στον πάτο, αλλά όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι τα ρατσιστικά περιστατικά θα σταματήσουν να αναφέρονται, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Όμως, κόντρα στα μέινστριμ μίντια στην ελλάδα θα αρχίσουν σιγά-σιγά να φτιάχνονται άλλα που δεν θα ‘χουν αντίστοιχες στρατηγικές και κόλπα.

Ένα τέτοιο βρήκαμε να είναι το I CAN’T RELAX IN GREECE, που δημιουργήθηκε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, του 2013, και μεταφράζει ειδήσεις ρατσιστικών περιστατικών ή φασιστικών εξελίξεων στην ελλάδα, από τα ελληνικά μίντια, για το αγγλόφωνο κοινό. Αυτή είναι η διεύθυνσή τους http://icantrelaxingreece.wordpress.com/ και θα θέλαμε να τους προτείνουμε και να τους προωθήσουμε από δω μέσα, επειδή εκτιμάμε το έργο τους ως προς το σπάσιμο της σιωπής και το ξεφτίλισμα της ελλάδας διεθνώς…”

(αναδημοσίευση από το “Greek History X: ο ρατσισμός, οι εμπειρίες,
η ‘2η γένια μεταναστών’ και η συκοφάντηση της
“, σελ. 81-82)

Δημοσιεύθηκε στην αναδημοσιεύσεις και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *