οι δικοί μας άγιοιοι δικοί μας άγιοι

Σύμφωνα με όψιμες αναλύσεις ερευνητών ο εμφύλιος πόλεμος στην ελλάδα δεν έγινε ποτέ, μιας και … και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές α) αφενός διαπράξανε βίαια εγκλήματα βάσει μιας αδιάλλακτης λαγνείας τους για την εξουσία, β) αφετέρου πιστεύανε στα ίδια ιδανικά (πατρίς, θρησκεία, οικογένεια) και συνεπώς ήταν το ένα και το αυτό, σα να λέμε η σύγκρουση δύο εθνικών ολοκληρωτισμών (αν και κυρίως οι κομμουνιστές ήταν ολοκληρωτικοί, οι αντίπαλοι τους λειτουργούσαν μέσα στα πλαίσια μιας φιλελεύθερης ολιγαρχίας – σ.σ. αστικής δημοκρατίας – έτσι;). Οι ολοκληρωτισμοί, όπως γνωρίζουμε, είναι κακό και προπάντων βίαιο πράγμα και η βία δεν γεννάει παρά μόνο βία, μέσα σε έναν κόσμο μάλιστα ο οποίος δεν αντέχει άλλη βία και για αυτό στις επόμενες εκλογές θα ‘πρεπε να ψηφίσουμε όλοι μας φώτη κουβέλη ή σύριζα. Στην δε προκειμένη ιστορική συγκυρία, σήμερα, αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να βγει σαν δίδαγμα του χτες.

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη σημαντικό. Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι απέναντι σε κάθε προπαγάνδα του αριστερού σήμερα καθεστώτος στο οποίο ζούμε και το οποίο θα πάει να δικαιολογήσει την δική του βία με σαθρά επιχειρήματα (π.χ. ολοκληρωτικοί παππούδες και γιαγιάδες του κομμουνιστικού αντάρτικου ζουν ακόμα, αυτοί οι αδίστακτοι γκεμπελίσκοι ίσως ψελλίσουν ακόμη και σήμερα κάτι περί αντιναζιστικού αγώνα με όπλα ή ακόμη για ελεύθερες κυβερνήσεις με ψήφο γυναικών και άλλες μπούρδες, πράγματα βέβαια που δεν ήταν παρά ατυχήματα της ιστορίας της εποχής αλλά και πάνω απ’ όλα δευτερεύουσες προσεγγίσεις μιας και όλοι/ες γνωρίζουμε ότι βασικοί λόγοι για τη σύσταση του κομμουνιστικού αντάρτικου δεν ήταν παρά η υπεράσπιση του έθνους, της θρησκείας και της οικογένειας!). Γρηγορείτε σύντροφοι, ή μάλλον συμπολίτες, απέναντι σε όλη αυτή την κόκκινη βία και προπαγάνδα!

Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο επί της ουσίας γιατί το πράγμα μιλάει απο μόνο του. Θα παραθέσω απλώς μια τυχαία σειρά φωτογραφιών για του λόγου το αληθές.

feb 1948 eam-slavs arrested

1. Ήττα των εαμόσλαυων (φεβρούάριος 1948), σούρσιμο και εξευτελισμός τους στους δρόμους στην Θεσσαλονίκη. Ένας ολοκληρωτισμός πεθαίνει. Κι η δημοκρατία παίρνει βαθιές ανάσες.

dse with UN
2. Άλλη μια ένδειξη ολοκληρωτισμού οι … κοινές στολές. Ενώ στην δεξιά φωτό βλέπουμε ότι οι μικρές σταλίνες μέθυσαν ακόμη και τον δημοκράτη εκπρόσωπο του ΟΗΕ την εποχή εκείνη και τράβηξαν μαζί φωτογραφία του, την οποία αμέσως μετά ανέβασαν στο προφίλ του στο φέισμπουκ για να τον εκθέσουν στο φεισμπουκ γκρουπ στο οποίο ανήκε (‘δημοκράτες με ανησυχίες’).

family times

3. Άλλη μια στιγμή απόδειξης της απόδοσης πίστης στο φαντασιακό της οικογένειας. Γυναίκες, πιθανόν κομμουνίστριες, κραδαίνουν φαλλικά σύμβολα για του λόγου το αληθές και άρα καταδεικνύουν τον κομβικό πυρήνα της πατριαρχίας στο αντάρτικο.

moments of patriarchy

4. Το σύνολο 14 ήταν οι γυναίκες σε αυτή τη δική. Αντί να πάνε στο ‘χρυσό κουφέτο’ της εποχής όπου παντρεύονταν όλες της εποχής τους, μου θέλανε τους αντίστοιχους Ριζάι της εποχής και για αυτό βέβαια τις ανέλαβε η αντίστοιχη Εσπρέσο της εποχής. Δώρο το … στρατοδικείο!

patriarchy

5. Στιγμές πατριαρχίας στο ανελεύθερο και ετερόνομο βουνό.

moments of totalitarianism

6. Διαδήλωση στην Αθήνα: η δημοκρατία επιτέθηκε έγκαιρα στους ολοκληρωτικούς φονταμενταλιστές και σκοτώνει κάποιους από αυτούς. Στο βάθος φαίνεται ελληνική σημαία – χα! – πράγμα που συνειρμικά μας παραπέμπει στους αγανακτισμένους του 2011 στο Σύνταγμα που είχαν κι αυτοί ελληνικές σημαίες… Και άρα αποδεικνύεται έτσι η υπεράσπιση των εθνικών ιδεωδών εκ μέρους των … διαδηλωτών. Βέβαια, εμείς πηγαίναμε στο Σύνταγμα το 2011 αλλά μετά την άκουσα αλλιώς…

λουι κοεν ελευσινα 1944

7. Λουί Κοέν. Σε αντίθεση με τον ελληνικό στρατό όπου υπηρετούσαν χιλιάδες εβραίοι, στο αντάρτικο ήταν λίγοι (ίσως 20?) απλώς για το ξεκάρφωμα για να μην αποκαλυφθεί η στρατηγική του ΕΑΜ υπέρ της ορθόδοξης θρησκείας.

Και υπόσχομαι να επανέλθω στο μέλλον για να στιγματίσουμε κι άλλους ολοκληρωτικούς οπαδούς της πατρίδος-της θρησκείας και της οικογένειας, π.χ. αυτών που κάηκαν ζωντανοί στον εμφύλιο με τις πρώτες ναπάλμ, αυτών παρακολουθούσε η ασφάλεια μεταπολεμικά (και το κράτος το 1989 έκαψε τους φακέλους τους γιατί ακριβώς ήταν ακραιφνείς οπαδοί πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας) αλλά και αυτών που πήγαιναν διακοπές σε όμορφα νησιά που η κόκκινη προπαγάνδα ονόμαζε ‘ξερονήσια εξορίας’.

Stepanyan tsp, 11-07-2013

Δημοσιεύθηκε στην our Saints & Heroes και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *