να θυμάστε την ξάνθη, την πάτρα, τον βόλο…

έτσι ξηγιούνται στην ξάνθη: δεμένες και δεμένοι χέρι-χέρι και σημαία-σημαία, ενάντια στους φασίστες 08/12/2012…

306022_453416291381399_368644584_n

Στις 15 Μαρτίου 2012 αντιφασιστική διαδήλωση στην Πάτρα κατέληξε στα γραφεία της χρυσής αυγής στην πόλη, στη συμβολή των οδών Γερμανού και Αγίου Δημητρίου, όπου και εισέβαλε καταστρέφοντας όλο το υλικό της οργάνωσης και ρημάζοντας ό,τι βρήκε μπροστά της.

Στις 12 Μαϊου 2012, το σκηνικό επαναλήφθηκε με τους χρυσαυγίτες να μπαίνουν στη δυσάρεστη θέση να ξαναφτιάχνουν τα γραφεία τους, τους φίλους δε της οργάνωσης να γεμίζουν με ακόμη λίγο φόβο για την επίσκεψη στο βόθρο.

Το μεσημέρι της 13ης Αυγούστου, ομάδα αγνώστων έσπασε την πόρτα των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι, στον 4 όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Φιλολάου 159 και έβαλαν φωτιά, αφού ενεργοποίησαν πρώτα αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Στις 7 Οκτώβρη 2012 καλοκαιρινά έγιναν τα γραφεία της χρυσής αυγής στον Άλιμο Αττικής, στα Νότια Προάστια μετά από βομβιστική επίθεση.

Στις 18 Νοέμβρη του 2012 πετάχτηκε μολότοφ στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Καρδίτσα. Το ίδιο ζεστό βράδυ – 18 Νοέμβρη – σπάστηκε η είσοδος πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία των φασιστών στην Ξάνθη, στη συνέχεια η πόρτα της οργάνωσης στον τρίτο όροφο του κτιρίου, όλα τα έπιπλα μέσα στα γραφεία καθώς και η εξωτερική πινακίδα.

Στις 4 Δεκέμβρη στις 4 τα ξημερώματα τοποθετήθηκε ισχυρή βόμβα στα γραφεία της οργάνωσης των φασιστών στον Ασπρόπυργο.

Στις 8 Δεκέμβρη που οι χρυσαυγίτες κάνανε τα εγκαίνια των γραφείων τους, αντιφασίστες γέμιζαν την πόλη με της Ξάνθης με μια θορυβώδη διαδήλωση έτοιμη να βρει τους φασίστες οι οποίοι και σώθηκαν τελικά από τους μπάτσους.

Στις 10 Δεκέμβρη ακολούθησε νέα επίθεση με βόμβα μολότοφ στα γραφεία της χρυσής αυγής στην Ξάνθη. Την ίδια μέρα, στις 10/12/2012, στις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι έσπασαν με πέτρες την τζαμαρία του ισογείου που στεγάζει τα γραφεία των φασιστών στη Βάρδα Ηλείας.

Στις 11 Δεκέμβρη άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα γραφεία της χρυσής αυγής στον Βόλο αφού παραβίασαν την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας.

Στις 22 Δεκέμβρη οι αντιφασίστριες και οι αντιφασίστες της πόλης επιδιώκουν να συναντηθούν με τους νεοναζί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των τελευταίων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε … 60 προληπτικές προσαγωγές.

Στις 24 Δεκέμβρη 8 χρυσαυγίτες για κακή τους τύχη συνάντησαν 8 αντιφασίστες στην πόλη του Βόλου με αποτέλεσμα η ομάδα των πρώτων, μετά τις πρώτες αβρότητες, να μετρήσει τους 3 … συναγωνιστές τους σε αντίστοιχα κρεβάτια στο νοσοκομείο του Βόλου.

(σ.σ. το ημερολόγιο είναι ελλιπές αλλα ενδεικτικό κι ελπιδοφόρο για το 2013!)

This entry was posted in antifa ντοκουμέντα and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to να θυμάστε την ξάνθη, την πάτρα, τον βόλο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *